În vizită de marketing pe la clienţi? Ce le duci?

de | iun. 17, 2021 | Facebook, Google Ads, Marketing

Knock, Knock!

Who’s there?

O campanie de marketing cu rezultate…sper.

Ai bătut la ușă, dar ai bătut la ușa care trebuia?

Și-apoi, ești sigur de scopul și durata vizitei?

Dar hai să o luăm cu începutul: cine pe cine vizitează, cine ce oferă, cine ce dorește să obțină și cum? – toate în contextul campaniilor de marketing online. Cu alte cuvinte, ce ar trebui să avem în vedere atunci când construim strategia de promovare pentru a realiza campanii de marketing cu rezultate? Așadar:

Pe cine vizităm cu anunțurile noastre?

Pe el, cel pe care ni-l dorim drept client, desigur. Așa că, tot ce facem trebuie construit în jurul lui, al clientului. Iar întrebările la care e musai să găsim răspuns în primul și-n primul rând sunt:

  • Cine sunt cei care ne folosesc serviciile sau produsele?
  • Cui ne adresăm sau mai exact care este audiența pe care dorim să o targetăm prin campaniile noastre?

Mai precis, este esențial să-ți cunoști clientul mai bine decât oricine altcineva – să-i știi vârsta, sexul și categoriile de interese. Dar să știi, totodată, care-i sunt dorințele și nevoile; pentru ca ulterior, ca un musafir atent ce ești, să i le oferi cu fundiţă de cadou şi tot tacâmul. Iar el, emoționat că i-ai „ghicit” atât de bine în suflet, va primi cu bucurie „tratația”, chiar dacă la final va fi nevoit să se caute prin portofel.

Ce le aducem în dar gazdelor?

Sau mai bine spus, ce le vindem? Dacă te gândești la avantaje și caracteristici wow, greșești. Le vindem emoții. Mai exact, emoția de a se bucura de o viață mai bună, mai ușoară, mai plină de sens, datorită produsului sau serviciului pe care alegi să-l promovezi.

Cum îi convingi că eşti oaspetele perfect pentru el?

Îţi construieşti o strategie în jurul experienţei sale în universul tău virtual; o experienţă care să-l facă conştient de dorinţele sau nevoile sale şi care să-l determine să facă o acţiune – aceea de a te primi în „casa” lui cel puţin o dată, adică de a cumpăra de la tine.

Cum faci asta? Printr-un conţinut relevant, care să-i atragă atenţia, prin evidenţierea punctelor tale forte – la care concurenţa doar visează, prin dovezi clare că ceea ce le oferi este util, de calitate şi se mulează perfect pe nevoile lui, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altora (testimoniale), printr-o pagină de destinaţie care să servească scopului campaniei  şi prin evidenţierea unui pas clar pe care îţi doreşti ca el să-l facă – acţiunea de a cumpăra, de exemplu.

Eh, să nu crezi că rămâi fără desert savurat. Din contră, doar că o să-l serveşti la pachet, atunci când vei analiza şi vei măsura rezultalele. Desigur, pentru a aprecia cireaşa de pe tort şi tortul în sine, este esenţial să-ţi stabileşti din capul locului ce înseamnă pentru tine un desert bun. Adică, să ştii clar ce înseamnă pentru tine succesul unei campanii, ce îţi doreşti de la campania respectivă, ce măsori şi care-i aportul pe care doreşti să-l aducă business-ului tău?

Noi, echipa PMark, suntem gurmanzi declaraţi în ale marketing-ului, dar desertul rămâne una dintre slăbiciunile noastre. Şi asta pentru că tot ceea ce facem, facem cu pasiune şi cu scopul precis de a avea rezultate. Aşa că atunci când vine vorba despre a măsura performanţa, nu ne dăm în lături de la excese. Aşa că, dacă ai un business pe care vrei să-l scoţi în lume, să bată pe la uşi ce până acum ţi-au fost închise, dă-ne un telefon, ştim exact cum să ţi-l împachetăm de „cadou” pentru gazdele care stau cu ochiul pe vizor, pregătite să fie convinse să te lase înăuntru.

Categorii