O fi destin? Clar nu, e remarketing!

de | aug. 9, 2021 | Marketing

destin sau remarketing

„Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.“ Paulo Coelho

Aşa-i că după ce citeşti asta te gândeşti că poate o fi mâna destinului cea care te tot bate pe umăr şi-ţi arată fel şi fel de semne sau poate o fi divinitatea ce-ţi relevă în faţa ochilor plăsmuirea unui vis pe care-l tooot visezi de ceva vreme? Cum care vis? Acela de a avea perechea aceea de pantofi sau ultimul model de telefon sau o maşină nouă – încă nu ştii ce maşină, dar nouă să fie; mă rog, tu nu ştii, dar ştie „universul” şi fii sigur că se ocupă şi de conspiraţii – doar doar te-o vedea şi pe tine cu visul împlinit…nu de alta, dar el ştie deja şi ce vise o să mai ai şi vrea să ţi le îndeplinească şi pe acelea.

Ca să te scot din visare, îţi propun să tragi ceaşca de cafea mai aproape şi să citeşti dezvăluirea mea: nu e destinul, nici karma, nici soarta…e marketing în stare pură şi e unul tare isteţ, perspicace şi cu o memorie de invidiat: îşi aminteşte exact ce ai visat şi ţi-l serveşte pe tavă – pe el, visul – ca pe o cană cu lapte cald, numai bun pentru un somn lin. Numele lui exact: remarketing. Şi partea bună este că-ţi poţi schimba destinul şi te poţi transforma tu (prin produsele şi serviciile pe care le oferi) în universul care îndeplineşte dorinţe celor plecaţi în căutare de vise împlinite.

Ce este remarketing-ul?

Remarketing-ul este maniera prin care te poţi reconecta cu acei utilizatori care ţi-au accesat deja site-ul, magazinul online sau aplicaţia mobilă. Adică, tu joci rolul universului care îi arată utilizatorului semnele de care are nevoie pentru a se convinge că e cazul să se bucure de viaţă, să îşi facă poftele şi să-şi nu-şi lase visele şi dorinţele neîmplinite. Cum te ajută pe tine, universul – pardon, antreprenorul – acest remarketing?

Ce înseamnă remarketing-ul pentru business-ul tău?

Simplu: că ai la îndemână o unealtă prin care să rămâi în atenţia clienţilor tăi şi prin care să-i ajuţi să te redescopere. Iar ulterior, după ce vei aduce oamenii şi „destinele” lor faţă în faţă, vei reuşi să-i determini pe aceştia să şi le accepte şi să le trăiască, chiar dacă la prima întâlnire cu „soarta” s-au arătat inabordabili. Cu alte cuvinte, îi vei transforma în clienţi pe cei care te vizitaseră anterior dar nu cumpăraseră de la tine. Concret, iată care sunt avantajele unei campanii de remarketing pentru afacerea ta:

Mai multe conversii

Ai investit resurse şi energie pentru a atrage cât mai mulţi clienţi pe site-ul tău doar ca să constaţi că…ei vin şi pleacă, fără să cumpere nimic. Aici intervine remarketing-ul – un fel de tren care mai trece prin gara clientului şi a doua şi-a cincea oara, căci atunci când tu eşti universul şi te simţi generos, destinul celor cu liste de dorinţe poate fi ceva mai bogat în şanse decât ne dau impresia bătrânii înţelepţi şi vorbele lor de duh…Şi poţi fi sigur că, atunci când universul (adică business-ul tău) le va vorbi pe limba lor, oamenii nu vor mai ignora semnele şi vor urca într-unul dintre trenuri, ca să îmbrăţişeze acea nouă oportunitate ivită. Ce înseamnă asta pentru tine, omul de business? Mai mulţi clienţi sau, ca sa folosim un termen care îţi place şi mai mult: ka-ching!

Ţinteşti clienţii pe care ţi-i doreşti

Da, ei şi nu alţii care doar ţin locul ocupat în tren, când de fapt ei visau la o plimbare cu trotineta. Căci asta este frumuseţea campaniilor de remarketing bine făcute – că poţi realiza anunţuri nişate, optimizate, personalizate în funcţie de categoriile de interes ale publicului tău ţintă. Adică tu mergi direct la ţintă, iar ei, clienţii, obţin fix ceea ce-şi doresc. Deci, dublu ka-ching – şi pentru ei şi pentru afacerea ta.

Costuri mai mici pentru tine

La întâlnirea cu destinul, oamenii nu pleacă tocmai cu buzunarele goale. Na, ştiu şi ei că trenul pe care-l tot aşteaptă trece prin gară, dar e musai să aibă bilet dacă vor să urce. Deci, oamenii care vor să meargă cu trenul sunt pregătiţi să treacă pe la casa de bilete, tot ce le lipseşte lor e stropul de curaj care să-i impulsioneze să-şi ia destinul în piept. Cu alte cuvinte, tu nu trebuie să duci multă muncă de lămurire şi nici să-ţi consumi energia încercând să-i convingi, e de-ajuns să-i îmbii cu o prezenţă atrăgătoare la geam, de exemplu,  iar ei vor face restul. Mai puţine resurse investite înseamnă, aşadar, rezultate eficiente cu bani mai puţini.

Îţi garantăm că va fi o călătorie pe cinste, în care îţi vei redescoperi şi tu business odată cu revelaţia pe care o vor avea clienţii tăi nehotărâţi sau nepregătiţi până în acel moment să se bucure de propriile dorinţe. Hai că de clienţii tăi ne ocupăm noi să-i impulsionăm pentru a urca pe scara trenului, dar tu eşti pregătit să-ţi transformi afacerea într-un univers care să încânte cât mai mulţi oameni? Dacă răspunsul tău este da, nici noi nu ne vom opune sorţii şi îţi vom răspunde, aşa că dă-ne un telefon şi hai să vorbim despre marketing şi remarketing. Dacă batem palma înseamnă că aşa a fost scris. Sau cum ar zice tot Coelho, maktub.   

Categorii